Nikon-krigeren

Nikon-krigeren

Det analoge fotografi

Denne blog handler om det analoge fotografi i en digital tid hvor film og negativer for mange mennesker er en saga blot. Vi er dog nogle som stadigvæk værdsætter det analoge fotografi for det som det kan, og foretrækker dette medie fremfor det digitale fotografi.

Der har været mange diskursioner om hvad som var bedst, men konklusionen på den snak må være at det er to forskellige medier som har hver deres fordele.

To guldklumper fra Contax

Contax, G1, G2Oprettet af Michael Bernt Kjøbek søn, januar 18, 2009 12:34:44

Målsøgerkameraerne Contax G1 og G2, er på mange måder Leica M ligeværdig, de har nogle fantastiske skarpe objektiver som går fra 16mm til 90mm, der desværre ikke så mange at vælge imellem. Objektivprogrammet fra Carl Zeiss omfatter 16mm Hologon, 21mm Biogon, 28mm Biogon, 35mm Planar, 45mm Planar, 90mm Sonnar og en enkelt zoom som kun kan anvendes på Contax G2.

Contax G skal imodsætning til Leica M brug strøm for at fungere, da de både har autofokus og indbygget motor, hvilket er nogle Leica brugers argument for at Contax ikke kan måle sig med Leica M. Contax G's største svaghed er at der ikke findes nogle meget lysstærke objektiver, og deres 45mm Planar 2.0 er det nærmeste de kommer et lysstærkt objektiv. Se man bort fra det, så kan Contax G levere nogle helt fantastiske billeder, specielt hvis man vælger de rette film som f.eks. Kodak Portra, det virker som at Carl Zeiss * coating opnår en synergieffekt sammen med disse film, hvorved Contax G er i stand til at levere nogle fantastiske farvenegativ billeder.

Contax G produceres desværre ikke længere, men kameraet har opnået kultstatus, og hvis man går ind på www.contaxg.com og www.rangefinderforum.com kan man læse meget mere om disse pragtfulde guldklumper.

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tilladt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tilladt.